dimarts, 11 de novembre del 2008

TRIBULACIONS D'UN ALCOIÀ A ALCOI

Ha passat quasi un mes des del Mig Any i l’actualitat ha estat farcida d’esdeveniments. En primer lloc un negre – i perdó per l’ expressió - ha estat elegit president dels USA front a un heroi de guerra. Sempre m’ ha fet gràcia esta denominació. El senyor McCain era pilot d’avió a la guerra del Vietnam. M’agradaria saber la quantitat de víctimes que van provocar els seus bombardejos. En ser abatut va patir una sèrie de maltractaments i tortures per part de l’ exèrcit nord vietnamita, les mateixes que l’exèrcit americà infligia als presoners del Vietcong i de l’exèrcit de Vietnam del Nord. Una dictadura comunista i una democràcia capitalista unides per l’horror.
Sobre el fet que un negre –i torne a demanar disculpes per l’ expressió- siga president caldria remarcar que, per exemple, durant el nazisme el tractament que rebien els jueus a Alemanya i els negres a alguns estats del sud dels USA no n’era molt diferent. El que passa és que USA era una democràcia i va saber evolucionar fins el punt que hui un negre –més disculpes- serà president americà, a Alemanya açò mai no haguera passat. Era una dictadura.
I ja en temes locals caldrà parlar de l’embolic de l’assignatura d’ Educació per a la Ciutadania. Tot un desgavell del PP que, tanmateix, està aconseguint que no es done l’assignatura que és en definitiva el que volen. Però la culpa major la té el PSOE que no té pebrots per suprimir d’una volta l’ assignatura de Religió i està marejant la perdiu. Deurien de saber que a les classes d’Història i Filosofia ja donem conceptes ètics als nostres alumnes. No calia crear una nova assignatura. Jo mateix insistisc en els conceptes democràtics als meus alumnes. Tinc l’orgull d’haver lluitat per ella en temps del franquisme. I perdoneu la vanitat. Jo no sóc un historiador imparcial però sí tracte de ser objectiu. Tinc clar, per exemple, que la Segona República era un règim legítim i positiu però amb molts defectes i que va cometre molts errors. Però ja no és sols eixa assignatura, està en perill el sistema públic d’ensenyament que ja el PSOE va posar en perill durant el seu govern. En matèria educativa aquest partit, el PSOE, no pot donar lliçons. Nefasta va ser la seua gestió educativa.
I què passa a Alcoi? Doncs que Jordi Sedano ha perdut els papers i ja troba oposició al sí del seu partit. Ara s’ ha sabut el que sospitàvem: el PP local ens va enganyar amb tot l’embolic de la construcció de l’ hotel de la Font Roja, i, damunt, ens insulta i ens diu mentiders; ara s’ ha sabut qui era el mentider. I si tinguera un mínim, sols un mínim, de decència política se n’ haguera anat a sa casa després d’ haver-nos demanat disculpes. Se que no ho farà, però ell ja ha quedat retratat. I espere que el poble d’ Alcoi haja pres bona nota. D’aquest fet i d’altres com les obres del boulevar, de l’aparcament de La Uixola, el castell de Barxell, el tren Alcoi-Xàtiva-València, la urbanització de la plaça Al Azraq, del palau de justícia, del museu de bombers, de les obres de les escoles d’ Art i Miguel Hernández i de l’ institut de Batoi, de la destrucció arqueològica feta per la ‘ empresa El Serpis, pel polígon de La Canal, pel camp de golf de Xirillent i per tants i tants d’altres temes.
Alcoi no viu un dels seues moments històrics més gloriosos. Sedano no té tota la culpa, però aquest senyor i el seu partit no deuen tornar a guanyar les pròximes eleccions i és treball de tots els progressistes, nacionalistes, gent d’esquerra i amants de la nostra cultura valenciana i medi ambient el que no torne a ser alcalde d’ Alcoi. Des d’ ací inste a la mobilització ja contra el PP.

1 comentari:

jordiet ha dit...

com sempre molt interesant la teua reflexió ricard, de fet estic d'acord en tot... però, no entec per que demanes perdó en parlar d'un "negre", que te de roïn l'expresió??... obama es negre i jo soc blanc... per que demanar perdó???