dimarts, 23 de setembre del 2008

TRIBULACIONS D'UN ALCOIÀ A ALCOI

Pense que tots i totes hem d’ alegrar-nos per la decisió de l’ empresa constructora de l’ hotel de la Font Roja de retirar-se del projecte. És una bona notícia i no tots els dies en rebem. Ha sigut més la societat civil qui ha aconseguit aquest triomf; els partits polítics han anat a remolc. Però no cal confiar-se: el PP està clamant venjança, està llepant-se les ferides i se sap tocat però la reacció pot ser dura. N’ hem d’estar preparats. De moment, però, es conformen en criminalitzar a Carles Mansanet i Tirs Llorenç, que han sigut els caps visibles de la protesta.

També hem d’ aprendre nosaltres d’ esta victòria. Tots units podem i devem. Ara ha estat l’ hotel de la Font Roja, però demà deu ser el castell de Barxell, o el tren Alcoi-Xàtiva –València, o la plaça Al Azraq, la recuperació de la llengua i cultura valenciana
o més serietat en les obres de la ciutat. La tasca és ingent.

I vull cridar l’ atenció sobre el fet demagògic que està emprant el PP acusant als enemics de l’ hotel d’ anar contra el progrés. Què sabran ells que és el progrés o la llibertat. Si mai han fet res per tots dos. El progrés és avançar és millor qualitat de vida, millor respecte al medi ambient, aconseguir més quotes de llibertat. Esta gent del PP fa el contrari. Confon progrés social amb progrés privat. Miren per augmentar els ingressos de determinades empreses i, o sectors econòmics. I tant que calen obres. Les dels instituts, les de les Biblioteques, Cases de Cultura, Hospitals, repoblació forestal, millora del tren i tant d’ altres amb un gran integrés social, no el particular. Què sabran ells que és progrés.

El panorama no és per a ser optimistes però esta victòria aconseguida amb la no construcció de l’ hotel m’ ha alegrat la setmana, i açò juntament amb els bons cursos que m’ han tocat enguany al’ Andreu Sempere. A vore si aprenen història divertint-se i, també, apleguen a amar l’ art.